trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Būtiskākās problēmas Latvijā un to risinājumi

Latvijas lielās problēmas ir: deformācija vērtību izpratnē, neadekvāta demogrāfijas un izglītības politika un vāja politiskās pārvaldības sistēma.
Ko darīt? 
Mans piedāvājums šajos 3 virzienos:
1) Vērtības. Aizstāvēt un stiprināt mātes, tēva un ģimenes lomu sabiedrībā. Panākt tādus regulējumus likumdošanā, lai masu medijos tiktu izplatīta tikumiskas dzīves pieredze un izbeigtos atkarību un amorālisma propaganda. Būtiski, lai skolās būtu iespēja iepazīt Latvijas kultūru un apgūt tikumiskas dzīves principus no 1. līdz 12. klasei (ētika, ģimenes mācība).
2) Demogrāfija, izglītība. Panākt dzimstības pieaugumu ar ģimenei draudzīgu nodokļu politiku un atbalstu vairākbērnu ģimenēm. Izveidot programmu no Latvijas izbraukušo bērnu izglītošanai un ekonomisko trimdinieku repatriācijai. Ar mērķētas inovāciju politikas palīdzību nodrošināt skolas ar jaunām, interesantām mācību grāmatām, kas būtu bezmaksas – saskaņā ar Satversmes 112. pantu (pamatizglītībai un vidējai izglītībai Latvijā ir jābūt bezmaksas).
3) Politiskā sistēma, pārvaldība. Izdarīt vēlēšanu sistēmas maiņu – pārejot uz lielāku vēlēšanu apgabalu skaitu. Panākt deputātu atsaucamību, lai tauta varētu ietekmēt un kontrolēt viņu darbību vēlēšanu starplaikā. Radīt sistēmu, lai smagos noziegumos apsūdzētie nevarētu ieņemt valsts amatus un pretendēt uz tiem. Striktāk nodalīt likumdevēju varu no izpildvaras. Ar terminētu līgumu sistēmu un adekvātu atalgojumu panākt efektīvu ierēdņu darbu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru