svētdiena, 2011. gada 11. septembris

Mans viedoklis viendzimuma attiecību jautājumā, ko paužu darbojoties Zatlera Reformu partijā

Jebkurā partijā ir diskusijas, ir dažādu viedokļu sadursmes - un tas ir normāli! Slikti ir, ja visi domā vienādi: tā kā nolemj vadonis vai oligarhs. 
Arī Zatlera Reformu partijā pēdējās dienās diskusijas ir par viendzimuma attiecību un kopdzīvē esošu pāru tiesisko regulējumu. Vai tas ir nepieciešams? Kāds tieši? Vai šāds regulējums nepretendē uz faktisku homoseksuālo laulību atzīšanu? 
Es  - un virkne biedru - aizstāvam viedokli, ka šīs attiecības nav pielīdzināmas ģimenei. Un tāpēc tās nedrīkst minēt pie tās partijas programmas sadaļas, kurai ir nosaukums: "Ģimene ir vērtība". Uzskatām, ka problēmas, kuras šādiem cilvēkiem ir, var risināt pastāvošās likumdošanas ietvaros. Tādēļ nevajag šīs attiecības izcelt citu attiecību un dzīves situāciju vidū. 
Jo Satversmes 110. pantā ir skaidri pateikts, ka "Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības."
Partijas programmas daļa ar nosaukumu "Saliedējoša un iekļaujoša sabiedrība" vēl nav apstiprināta ZRP kopsapulcē. Tātad tas nav oficiāli pieņemts dokuments, lai gan par daudziem formulējumiem ir bijušas diskusijas un ir panākta vienošanās. 
Par viendzimuma attiecībām šādas vienošanās nav bijis. 
ES STINGRI APŅEMOS gan Saeimā, gan partijā cīnīties, lai šis jautājums netiktu risināts uz ģimeņu tiesību rēķina, taču ievērojot visas cilvēktiesības un ņemot vērā katra cilvēka unikālo cieņu un vērtību, pat ja viņš kādā jautājumā kļūdās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru